Meny

Spiegel: Tyrkia sender syke syrere til EU

Etter at president Recep Tayyip Erdogan inngikk en avtale med EU, beskyldes Tyrkia nå for å sende syke og uutdannede flyktninger ut av landet. Foto: Yasin Bulbul / Ap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkia lar kun syrere som er syke og som trenger kostbar behandling, eller som ikke har utdannelse, dra til EU under den nylig inngåtte flyktningavtalen, skriver Der Spiegel.

Opplysningene kommer fra interne EU-møter i Brussel, og flere EU-land skal være fortvilet over at Tyrkia sender fra seg de svakeste, skriver Der Spiegel.

Avtalen mellom EU og Tyrkia innebærer at migranter som ankommer de greske øyene på ulovlig vis, skal sendes tilbake til Tyrkia.

Les også: Cameron: – Tyrkia kan bli EU-medlem i år 3000

For hver syrer som blir sendt tilbake til Tyrkia, skal Tyrkia plukke ut en syrer fra flyktningleirer i Tyrkia som skal sendes til EU.

Ifølge Der Spiegels opplysninger nekter Tyrkia å la syrere med akademisk bakgrunn, som lærere og ingeniører, å dra til EU. I stedet sender Tyrkia fra seg ufaglærte syke syrere, skriver det tyske tidsskriftet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus