Meny

Taliban bekrefter at lederen er drept

Akthar Mohammad Mansour ble utpekt som leder for Taliban-bevegelsen i Afghanistan i fjor sommer. Nå bekrefter Taliban at han er drept. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En høytstående Taliban-kommandør bekrefter at Talibans leder mulla Akthar Mohammad Mansour er drept i et amerikansk droneangrep.

Bekreftelsen kom søndag formiddag, etter at et annet høytstående Taliban-medlem noen timer i forveien avviste overfor Reuters at Mansour var blitt drept.

Lørdag opplyste kilder i det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon at Mansour trolig var blitt drept i angrepet.

Les også:   Minst 73 døde i inferno på hovedvei i Afghanistan

Mansour var målet for et droneangrep lørdag morgen i et avsidesliggende område i Pakistan ved grensen til Afghanistan, ifølge Pentagon.

Forsvarsdepartementets talsmann Peter Cook sier at det fortsatt jobbes med å slå fast om Mansour faktisk ble drept, men en anonym kilde i Pentagon sier at det er sikkert at Taliban-lederen døde i angrepet, sammen med en annen Taliban-kriger.

Ifølge kilden ble ingen sivile drept.

Les også:   Obama og Ghani diskuterte forsoning med Taliban

Også i desember ble det meldt at Mansour var drept. Andre Taliban-ledere har tidligere blitt hevdet drept, mens det i ettertid har vist seg at de er i live.

Også en uttalelse fra Afghanistans regjering tyder på at Mansour nå faktisk er død. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus