Meny

Halv million flomrammede på Sri Lanka

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenlandske nødhjelpsforsyninger ankom lørdag Sri Lanka etter at øynasjonen denne uken har vært rammet av det verste regnværet på et kvart århundre.

64 mennesker har mistet livet og en halv million innbyggere har måttet forlate sine hjem. Det voldsomme regnet har hamret løs på terrenget og utløst svære jordskred der mennesker har blitt fanget i opptil 15 meter dyp gjørme.

Indiske militærfly ankom lørdag Sri Lankas hovedstad Colombo med nødhjelp, og senere på dagen var det ventet at to indiske marinefartøy også skulle ankomme øya med forsyninger.

Les også:   Fire barn og bestemoren deres døde i flom i Texas

Indiske myndigheter har sendt gummibåter, påhengsmotorer, dykkerutstyr, medisinske forsyninger, nødaggregat, regnjakker, paraplyer og soveposer.

Natt til lørdag begynte flomnivået i deler av hovedstaden å synke, men langt fra nok til at innbyggerne som bor langs Kehlani-elva kan flytte tilbake. Det er ventet mer regn lørdag, og talsmann for Sri Lankas senter for kriseberedskap, Pradeep Kodippili, frykter derfor at vannivået kan stige igjen.

Les også:  Frykter flom og massedød langs Yangtse

144 mennesker er fortsatt savnet etter denne ukens regnvær, og myndighetene frykter derfor at dødstallet kan stige.

President Maithripala Sirisena oppfordrer landets befolkning til å åpne sine hjem for dem som har blitt drevet på flukt, og til å donere penger eller mat. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus