Meny

Costa Ricas hovedstad dekket med aske etter vulkanutbrudd

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lufta i Costa Ricas hovedstad San Jose er full av aske og røyk etter et utbrudd i vulkanen Turrialba, 30 kilometer unna.

Biler og bygninger i hovedstaden er dekket med et lag av aske og det ligger en eim av svovel i lufta, ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Det ser ut til å være det kraftigste utbruddet på seks år, sier vulkanolog Gino Gonzalez i et TV-intervju.

Store røykskyer velter ut av den 3.340 meter høye vulkanen. Lokale TV-kanaler viser bilder av stengte skoler og hundrevis av personer som strømmer til sykehusene med hud- og pusteproblemer.

Den nasjonale krisekommisjonen ber folk om å ha på seg masker og tette klær og om å beskytte lungene og huden sin fra asken. Vinden fra vulkanen blåser vestover – mot landets mest befolkede områder.

Ifølge TicoTimes begynte den vulkanske aktiviteten ved Turrialba på onsdag, men de kraftigste utbruddene så langt har kommet fredag. Flere flyavganger i området er innstilt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus