Meny

Frankrike etterforsker bakkemannskaper ved flyplass i Paris

Bakkemannskaper på Charles de Gaulle-flyplassen som jobbet med EgyptAir-flyet, eller håndtert noe av det som skulle i flyet, blir sjekket. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Franske etterforskere har begynt å avhøre bakkemannskaper som hadde tilgang til EgyptAir flight 804 ved Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris.

– Mannskapene som direkte eller indirekte har hatt noe å gjøre med flygningen, blir sjekket og avhørt, sier en talsperson for franske myndigheter. Kilden vil ikke bli navngitt fordi han ikke har myndighet til å uttale seg på dette stadiet i etterforskningen.

Les også:   Stort oljeflak funnet under letingen etter EgyptAir-flyet

Bakkemannskaper som jobbet med flyet, eller håndtert noe av det som skulle i flyet, blir sjekket. Dette gjelder dem som håndterer bagasje, vedlikeholdspersonell, innsjekkingspersonell, sikkerhetsvakter, flyselskapets ansatte ved utgangen og flere. Alle har tilgang til såkalt rød sone ved flyplassen.

Denne tillatelsen gis for tre år av gangen. I fjor ble flere flyplassansatte fratatt sin tilgang grunnet «tilfeller av radikalisering».

Les også:   Frankrike: Vet ikke hva som forårsaket flystyrt

EgyptAir-maskinen tok av fra Paris onsdag kveld. Da hadde det stått på Charles de Gaulle en times tid. Tidligere samme dag hadde flyet vært innom flere lufthavner, blant annet i Nord-Afrika.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus