Frankrike etterforsker bakkemannskaper ved flyplass i Paris

Bakkemannskaper på Charles de Gaulle-flyplassen som jobbet med EgyptAir-flyet, eller håndtert noe av det som skulle i flyet, blir sjekket. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB scanpix
Bakkemannskaper på Charles de Gaulle-flyplassen som jobbet med EgyptAir-flyet, eller håndtert noe av det som skulle i flyet, blir sjekket. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Franske etterforskere har begynt å avhøre bakkemannskaper som hadde tilgang til EgyptAir flight 804 ved Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mannskapene som direkte eller indirekte har hatt noe å gjøre med flygningen, blir sjekket og avhørt, sier en talsperson for franske myndigheter. Kilden vil ikke bli navngitt fordi han ikke har myndighet til å uttale seg på dette stadiet i etterforskningen.

Les også: Stort oljeflak funnet under letingen etter EgyptAir-flyet

Bakkemannskaper som jobbet med flyet, eller håndtert noe av det som skulle i flyet, blir sjekket. Dette gjelder dem som håndterer bagasje, vedlikeholdspersonell, innsjekkingspersonell, sikkerhetsvakter, flyselskapets ansatte ved utgangen og flere. Alle har tilgang til såkalt rød sone ved flyplassen.

Denne tillatelsen gis for tre år av gangen. I fjor ble flere flyplassansatte fratatt sin tilgang grunnet «tilfeller av radikalisering».

Les også: Frankrike: Vet ikke hva som forårsaket flystyrt

EgyptAir-maskinen tok av fra Paris onsdag kveld. Da hadde det stått på Charles de Gaulle en times tid. Tidligere samme dag hadde flyet vært innom flere lufthavner, blant annet i Nord-Afrika.