Meny

NATO vil ha nytt Russland-møte

NATO-sjef Jens Stoltenberg. Foto: Yves Herman / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NATO-landene er enige om å kalle sammen til et nytt møte med Russland før sommeren, sier generalsekretær Jens Stoltenberg.

Det såkalte NATO-Russland-rådet holdt sitt første møte på nesten to år i april, men de 28 utenriksministrene i alliansen er nå enige om å prøve å få til et nytt møte før NATO holder toppmøte i Warszawa i juli.

– Vi tror på en dobbeltsporet tilnærming til forholdet med Russland. Militær styrke kombinert med politisk dialog, sier NATO-sjef Jens Stoltenberg til pressen i Brussel.

– Det er bred enighet om at NATO bør samle til nytt møte i NATO-Russland-rådet før toppmøtet i juli. Vi begynner nå å se på det praktiske rundt et slikt møte.

Forholdet mellom NATO og Russland har vært iskaldt etter at Russland annekterte ukrainske Krim i mars 2014. Det praktiske samarbeidet mellom partene er fortsatt ikke tatt opp igjen.

– NATO og Russland har grunnleggende og vedvarende uenigheter, var Stoltenbergs konklusjon etter rådsmøtet i april.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus