Meny

Frankrike: Vet ikke hva som forårsaket flystyrt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fortsatt er det uklart hva som forårsaket EgyptAir-styrten, ifølge Frankrikes utenriksminister Jean-Marc Ayrault.

– Vi ser på alle muligheter, men ingen blir sett på som mer sannsynlig enn den andre ettersom vi absolutt ikke har noen indikasjoner på årsaken, sier Ayrault.

Franske myndigheter møter ofrenes familier lørdag, opplyser han. 15 franske statsborgere sto på flyets passasjerliste.

Fredag trappes søket opp etter EgyptAir-flyet som forsvant fra radaren over Middelhavet med 66 mennesker om bord.

Egypts luftfartsminister Sherif Fathy sa torsdag at det er for tidlig å si noe om årsaken til styrten, men at en terrorhandling er et mer sannsynlig scenario enn en teknisk svikt.

Amerikanske kilder melder imidlertid at foreløpige undersøkelser av satellittbilder tyder på at flyet ikke ble rammet av en eksplosjon.

Nyhetsbyrået Reuters har snakket med tjenestemenn fra flere forskjellige amerikanske myndighetsorganer som sier at det ikke er funnet tegn til noen eksplosjon om bord på flyet.

De anonyme kildene sier at konklusjonen er basert på foreløpige undersøkelser av satellittbilder. Det understrekes at USA foreløpig ikke utelukker noen årsaker til styrten, inkludert tekniske feil, terrorisme eller en villet handling fra piloten eller besetningen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus