Meny

Nok en jente reddet to år etter Boko Haram-bortføring

19 år gamle Amina Ali Nkeki ble tirsdag reddet etter å ha vært kidnappet av Boko Haram. Torsdag ble en annen jente også reddet. Foto: Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av de over 200 skolejentene som Boko Haram kidnappet i 2014 er nå kommet til rette. Håpet stiger om at flere jenter kan bli reddet i tiden framover.

Miss Sera Luka ble torsdag den andre jenta fra Chibok som er reddet. Sammen med 97 andre kvinner og barn fanget av Boko Haram ble hun frigjort av sikkerhetsstyrker og borgervernssoldater.

– Vi er glade over å kunne si at blant dem som er blitt reddet, er det en jente som vi tror er en av jentene som ble bortført fra skolen i Chibok 14. april i 2014 av terroristene i Boko Haram, sier militærtalsmann Sani Usman. Han legger til at Miss Sera Luka nå får medisinsk behandling på et sykehus i delstaten Borno.

Jenta selv har fortalt at hun kun hadde gått på skolen i to måneder da kidnapperne slo til.

Nyheten om at nok en Chibok-jente er blitt reddet, kommer bare dager etter at den første jenta ble funnet i live etter bortføringen. Amina Ali Nkeki (19) ble tirsdag funnet i utkanten av en skog nord i Nigeria, på grensen til Kamerun. Med seg hadde hun et lite spedbarn. Seks andre jenter ble samtidig funnet døde.

De 276 skolejentene fra Chibok ble bortført 14. april 2014. 57 av dem klarte å rømme i timene etter bortføringen. Skjebnen for de 219 øvrige har siden vært uviss, men det antas at mange av dem er blitt brukt som sexslaver eller tvangsgiftet med Boko Haram-krigere.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus