Meny

Sju års fengsel for å ha puttet baby i fryseren

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En belgisk kvinne er i en fransk domstol dømt til sju års fengsel for å ha drept sin egen baby ved å putte ham i fryseren.

Den 32 år gamle kvinnen ville normalt ha risikert livstidsdom, men hun fikk strafferabatt fordi hun i gjerningsøyeblikket hadde mistet dømmekraften.

På spørsmål om hvorfor hun ikke valgte en «voldeligere» metode for å drepe spedbarnet, svarte hun: «Jeg ønsket ikke å skade ham».

Kvinnen har fra før to døtre. Hun drakk mye alkohol under svangerskapet, innrømmet hun i retten. Hennes forsvarer Pierre Calvet sier tap av dømmekraft har blitt bekreftet av psykiatriske undersøkelser.

– Da jeg innså at jeg var gravid, forsøkte jeg å skaffe hjelp, men det var for sent, sa kvinnen i retten. Hun forklarte hvordan hun fødte barnet på et toalett.

– Da barnet kom ut, støttet jeg hodet hans med hendene slik at han ikke skulle falle ned i toalettskålen. Deretter klippet jeg av navlestrengen, sa hun i retten.

Noen timer senere pakket hun babyen inn i et teppe og la ham i fryseren, sa hun.

Tre måneder senere ble babyen funnet av faren til hennes to døtre. Kvinnen var redd for at han skulle finne ut at den lille gutten ikke var hans, forklarer Calvet.

Populært