Meny

Boris Johnson fikk pris for beste Erdogan-fornærmelse

Boris Johnson, som inntil nylig var ordfører i London, har blitt priset for å være flinkest til å fornærme Erdogan i en diktkonkurranse. Foto: Hannah Mckay / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Londons tidligere borgermester Boris Johnson har vunnet den britiske prisen for det beste og mest fornærmende Erdogan-diktet.

Magasinet The Spectator kunngjorde i forrige måned konkurransen «president Erdogan Insulting Poetry Competition». Torsdag ble Johnson kunngjort som prisvinner av beskjedne 1.000 pund, litt over 12.000 kroner. Johnson var tidligere redaktør i The Spectator.

– Hvis noen ønsker å spøke om kjærligheten som blomstrer mellom Tyrkias president og en geit, bør han få lov til å gjøre det i ethvert europeisk land, inkludert Tyrkia, har Johnson sagt til det sveitsiske nyhetsbladet Die Weltwoche.

Les også: Tyrkisk spaltist tiltalt for fornærmelser mot Erdogan

Limericket handler om en «young fellow from Ankara who sowed his wild oats with the help of a goat, but he didn't even stopp to thankera».

Poesikonkurransen ble kunngjort av The Spectator i solidaritet med den tyske komikeren Jan Böhmermann, som risikerer seks måneders fengsel eller bøter på 250.000 euro – 2,3 millioner kroner – hvis han gjentar et dikt som Erdogan ikke hadde sansen for.

En domstol i Hamburg besluttet tirsdag at han bare får fremføre seks av diktets 24 verselinjer offentlig. Han forbys å gjenta de øvrige linjene. De tillatte verselinjene kritiserer Erdogan for å undertrykke minoriteter, mens påstander om dyresex og pedofili anses som for drøyt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus