Meny

Søk etter hundrevis av savnede etter skred på Sri Lanka

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politi og soldater på Sri Lanka leter fortsatt etter hundrevis av mennesker som er savnet etter at jordskred rammet minst tre landsbyer tirsdag.

De tre landsbyene er oversvømmet av gjørme og jordmasser som har rast nedover fjellsidene som følge av kraftig regnvær. Så langt er 24 mennesker funnet omkommet, men ifølge Sri Lankas Røde Kors leter de fortsatt etter minst 220 familier som ikke er gjort rede for.

Søket etter savnede er vanskelig som følge av tett tåke, strømbrudd og løse jordmasser. Fortsatt regnvær har dessuten utløst flere nye og mindre skred.

Redningsmannskap opplyser til nyhetsbyrået AP at de tviler på at de finner flere overlevende. I områder der det før sto flere titall hus, er det nå ingenting igjen.

Les også: Minst 11 døde etter flom og jordskred på Sri Lanka

Soldater deltar i rednings- og letearbeidet etter jordskredet i landsbyen Aranayake sentralt på Sri Lanka.

Landsbyene Siripura, Elangapitiya og Pallebage ligger i Kegalle-distriktet cirka sju mil nord for hovedstaden Colombo.

Over 200.000 mennesker har måttet flytte fra oversvømte områder etter tre dager med kraftig nedbør. Fortsatt evakueres mennesker som bor i skråninger eller flomrammede områder.

I distriktet Kilinochchi nord i landet falt det 373 millimeter regn i løpet av ett døgn tidligere i uken. Det tilsvarer en firedel av årsnedbøren i regionen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus