Meny

Bud på Zimmerman-pistol på tredje forsøk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pistolen George Zimmerman (32) brukte da han skjøt en ubevæpnet 17 år gammel svart gutt i Florida i 2012, ser ut til å være solgt på auksjon.

Den tredje auksjonen stengte onsdag med høyeste bud på 138.900 dollar eller rundt 1,14 millioner kroner, lagt inn av «John Smith», skriver The New York Times.

Etter at han mislyktes i sine to første forsøk på å auksjonere bort våpenet, sa den tidligere frivillige nabolagsvakten onsdag at han nå vurderer flere nye bud.

Det er ikke kjent om budet fra «John Smith» er seriøst eller om det er en av dem som saboterte Zimmermans forrige auksjonsforsøk ved å drive prisen opp til et fiktivt bud på 66 millioner dollar.

Den første auksjonen på gunbroker.com i forrige uke ble fjernet etter at selskapet fikk mye negativ oppmerksomhet. United Gun Group tok over, og gjennomførte denne gangen to auksjoner samtidig, en for budgivere som hadde tegnet seg på forhånd og en åpen for publikum.

George Zimmerman annonserte pistolen av merket Kel-Tec PF-9 som «et amerikansk våpenikon». Han har sagt at salgssummen delvis vil gå til å bekjempe det Zimmerman kaller vold mot politiet fra Black Lives Matter-bevegelsen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus