Meny

Over 100 millioner Linkedin-passord på avveie

Nettverkstjenesten LinkedIn advarer om at millioner av passord er blitt lekket. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sosiale nettverket LinkedIn ber sine brukere om å bytte passord etter at over 100 millioner passord som ble stjålet i 2012 har dukket opp på nettet.

Da datainnbruddet først ble omtalt i 2012 opplyste LinkedIn at det var snakk om 6,5 millioner passord, men denne uken ble tjenesten gjort kjent med at omfanget var mye større.

– I går ble vi oppmerksom på et ekstra sett med data som akkurat hadde blitt offentliggjort og som angivelig er epostadressene og delvis skjulte passordkombinasjoner til over hundre millioner Linkedin-brukere fra det samme innbruddet i 2012, opplyser selskapets sikkerhetssjef Cory Scott i et blogginnlegg.

– Vi tar øyeblikkelige grep for å gjøre disse passordene ugyldige for de rammede kontoene, og vi vil ta kontakt med disse brukerne for å be dem om å nullstille passordene sine, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus