Meny

Aktivister: Boko Haram-bortført jente funnet etter to år

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 19 år gammel skoleelev fra Chibok i Nigeria er blitt funnet i live, to år etter at hun sammen med 275 andre skolejenter ble bortført av Boko Haram-islamister, opplyser aktivister. Seks andre skal være funnet døde.

De 276 skolejentene ble bortført 14. april 2014. 57 av dem klarte å rømme i timene etter bortføringen. Skjebnen for de 219 øvrige har siden vært uviss.

Aktivister bekrefter overfor den britiske rikskringkastingen BBC at jenta, som heter Amina Ali Nkeki og som nå har blitt 19 år gammel, ble funnet av en borgerverngruppe tirsdag da hun ble identifisert av noen som gjenkjente henne.

En leder for lokalsamfunnet i Chibok, Tsambido Hosea Abana, som er med i gruppen BringBackOurGirls, har tvitret at hun ble funnet i utkanten av Sambisa-skogen ved grensen til Kamerun av en borgerverngruppe fra Chibok som patruljerte området.

Har fått barn

Abana skriver videre at hun har født et barn, og at barnet er sammen med henne.

Seks andre jenter er allerede funnet døde. Hæren ble sendt inn i området og tok hånd om både jenta og de døde. Jenta ble deretter fraktet til Damboa, skriver Abana.

Yakubu Nkeki, som leder interessegruppen for de bortførte jentenes foreldre, og en annen leder for Chiboks lokalsamfunn, Ayuba Alamson Chibok, bekrefter opplysningene overfor AFP.

Gjensyn med moren

19 år gamle Amina Ali Nkekis nevø sier til AP at hun ble funnet vandrende i skogen tirsdag. 19-åringen har det bra.

– Hun er gravid, men lider av traumer, sier han.

Den unge kvinnen ble først fraktet til Chibok tirsdag kveld der hun fikk se igjen sin mor. Faren hennes døde etter at hun ble bortført.

Lokalsamfunnsleder Pogu Bitrus sier andre av de bortførte jentene også kan ha blitt reddet av soldater som jakter på Boko Haram-medlemmer i den avsidesliggende skogen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus