Suzuki nekter for utslippsjuks

Artikkelen fortsetter under annonsen

Suzuki nekter for å ha jukset med utslippstallene for sine biler, men den japanske bilprodusenten vedgår at enkelte målinger ikke har blitt gjennomført i tråd med regelverket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge flere japanske medier har en intern gjennomgang konkludert med at Suzuki ikke endret sine utslippstester etter at nye regler ble innført i 1991. Nyheten fikk Suzuki-aksjen til å stupe 15 prosent på Tokyo-børsen.

Selv vedgår selskapet å ha brukt feil tester siden 2010, men bedyrer at de ikke kjenner til bevisst juks med utslippstall.

Rundt 2 millioner biler av 16 ulike modeller er omfattet av de utdaterte testmetodene. Alle er trolig solgt på det japanske markedet, ifølge selskapet selv.

Suzukis 86 år gamle sjef, Osamu Suzuki, måtte onsdag forklare seg for det japanske transportdepartementet, som har krevd en gjennomgang av testrutinene hos alle landets bilprodusenter etter at Mitsubishi innrømte å ha jukset med utslippstall.

Jukset i Mitsubishi omfattet rundt 625.000 såkalte minibiler, som fortrinnsvis har blitt solgt på det japanske markedet. Også Mitsubishi måtte forklare seg for departementet onsdag.

I fjor ble det kjent at den tyske bilprodusenten Volkswagen har installert programvare i dieselbiler som gjør at bilene får lavere verdier av NOx-utslipp i tester. 11 millioner biler var omfattet av jukset.