Meny

Fastnøkler og tennplugger holdt krokodiller unna

Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En eldre australsk mann kastet verktøy og tennplugger for å holde flere krokodiller på avstand etter at en av dem kantret båten hans. Mannens venn druknet da båten gikk rundt.

De to vennene var på fisketur i Leaders Creek i nærheten av Darwin nord i Australia da en saltvannskrokodille dunket borti båten deres så den gikk rundt. Mennene forsøkte å rette opp båten og komme seg om bord, men den gikk rundt. En av dem ble fanget under båten og druknet, mens den andre måtte kjempe for livet mot tre eller fire krokodiller.

72-åringen som overlevde kantringen prøvde å trekke båten mot land, men ble sittende fast i gjørme til livet mens krokodillene sirklet rundt ham. Han kom seg inn i mangroveskogen, hvor han tilbrakte tre timer før andre krabbefiskere hørte ropene om hjelp.

– Han brukte fastnøkler og tennplugger for å holde dem på avstand. Han var svært dehydrert og sjokkskadd, sier Ian Badham fra ambulanseflytjenesten som fløy mannen til sykehus i Darwin.

Krokodiller er vanlige i de tropiske strøkene nord i Australia, og det anslås at det er rundt 100.000 ville krokodiller i Northern Territories. I snitt blir to mennesker drept av krokodiller i løpet av et år. De har vært beskyttet siden 1971, og tross trusselen de utgjør for fiskere, badere og båtfolk, avviste regjeringen et forslag 2014 om å tillate jakt.

Saltvannskrokodillene anslås å kunne bli opptil 7 meter lange, men en voksen hann er vanligvis mellom 4,5 og 5 meter og veier 450-600 kilo.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus