Meny

Dødt løp mellom Clinton og Sanders i Kentucky

I Kentucky blir det enda et jevnt oppgjør mellom Hillary Clinton og hennes rival Bernie Sanders. Foto: Aaron P. Bernstein / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bernie Sanders og Hillary Clinton ligger an til å få like mange delegater med seg fra Kentucky, mens Sanders ser ut til å vinne nominasjonsvalget i Oregon.

Da 99 prosent av stemmene i Kentucky var talt opp, var det færre enn 2.000 stemmer som skilte de to kandidatene i Demokratenes nominasjonsvalg.

Clinton sier selv hun har gått av med seier i delstaten, men mediene har foreløpig ikke kåret noen vinner og det ligger an til at begge får med seg 27 delegater hver.

– Vi vant nettopp Kentucky. Takk for alle som møtte opp. Vi er alltid sterkere samlet, skriver Clinton på Twitter.

Avgjøres trolig i juni

I Oregon har flere medier slått fast at Sanders vinner. Da 71 prosent av stemmene var talt, lå Sanders an til å få 28 delegater mot Clintons 24.

Dersom resultatet står seg, vil Clinton ha 2.294 av de 2.383 delegatene hun trenger for å bli partiets presidentkandidat. Avgjørelsen kommer neppe før 7. juni, da Demokratene skal holde valgmøter og nominasjonsvalg i seks delstater. Særlig California og New Jersey, som til sammen har over 600 delegater, blir viktige.

Les også: Clinton kjemper hardt for å parkere Sanders i Kentucky

Tar stemmer fra Trump

Republikanerne gjorde unna Kentucky allerede i mars, men begge partiene holdt nominasjonsvalg i Oregon på vestkysten tirsdag.

Til tross for at Donald Trump er den eneste kandidaten igjen på Republikanernes side, hadde han bare oppnådd 66,8 prosent oppslutning og 17 delegater da 71 prosent av stemmene var talt.

Proteststemmer ga Ted Cruz og John Kasich, som begge har meldt seg ut av nominasjonsprosessen, men fortsatt står oppført på stemmesedlene, 17 prosent av stemmene og 3 delegater hver.

Les også: Trump og Clinton fester grepet om nominasjonene

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus