Meny

Rosa diamant solgt for en kvart milliard kroner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den rosa diamanten «Unique Pink» ble tirsdag solgt på auksjon for 258 millioner kroner.

Diamanten, som gikk under hammeren natt til onsdag, er på 15,38 karat. Ifølge Sotheby's, som sto for salget, gjør det juvelen til den største dråpeformede rosa diamanten i verden. Den verdsettes for sin rene struktur og klarhet.

Vinnerbudet lød på 30,8 millioner sveitsiske franc, som tilsvarer 258 millioner kroner. Det er 11 millioner kroner mer enn en rosa diamant som ble solgt i november i fjor. Verdens dyreste rosa diamant ble solgt i 2013 for 46,2 millioner dollar, noe som tilsvarer nesten 378 millioner kroner med dagens kurs.

Fargede diamanter er blitt langt mer populære de siste årene, opplyser nyhetsbyrået DPA. Før nattens auksjon var det anslått at «Unique Pink» ville oppnå en pris på mellom 229 og 310 millioner kroner.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus