Meny

Nominasjonsvalg i Kentucky og Oregon 17. mai

Tilhengere av Bernie Sanders beskyldes for å ha kommet med drapstrusler mot Demokratenes partileder i Nevada. Foto: Dan Koeck / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens delstatene Kentucky og Oregon holder nominasjonsvalg tirsdag, blir kampen mellom tilhengere av Hillary Clinton og Bernie Sanders stadig mer aggressiv.

Det toppet seg med Demokratenes delstatsmøte i Nevada lørdag. Det måtte til slutt avsluttes fordi kasinoet i Las Vegas der det ble holdt, ikke lenger kunne gå god for sikkerheten.

Tilhengere av Vermont-senator Sanders ble beskyldt for å ha kastet stoler og kommet med drapstrusler rettet mot lederen av Det demokratiske partiet i delstaten.

Les også:   Clinton kjemper hardt for å parkere Sanders i Kentucky

Sanders-tilhengerne mente på sin side at partiet hadde fikset resultatet av møtet, og at Clinton derfor fikk sju delegater mot Sanders fem, skriver nyhetsbyrået AP.

Mandag holdt partiets kontorer i delstaten stengt og politiet «etterforsker truslene mot Demokratenes kontorer/medlemmer», opplyser politiet i Las Vegas.

Tirsdag går velgerne i Kentucky og Oregon til urnene for å stemme på hvem de vil ha som partiets presidentkandidat under hovedvalget i november i år. På republikansk side står Donald Trump nå alene igjen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus