Meny

Romstasjon har fløyet 100.000 ganger rundt jorden

Den britiske astronauten Tim Peake er for tiden om bord på den internasjonale romstasjonen, men fikk likevel «deltatt» i årets utgave av London Marathon. Foto: ESA / NASA / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den internasjonale romstasjonen fløy mandag rundt jorden for gang nummer 100.000 etter to tiår i verdensrommet.

En tur rundt jorden tar omtrent halvannen time, og jubileumsrunden varte fra 18.35 til 20.10 norsk tid mandag. Romstasjonen ISS går i bane 400 kilometer over hodet på oss, og 100.000 runder rundt jorden i denne høyden tilsvarer en reise på 4,6 milliarder kilometer. Ifølge NASA er det omtrent like langt som herfra til planten Neptun, som er den ytterste i solsystemet. I mer «lokal» målestokk, tilsvarer ISS-ferden ti turer til Mars og tilbake, opplyser NASA.

Den første ISS-modulen ble sendt opp i november 1998, og siden den gang har romstasjonen vokst til å omfatte 15 moduler med en vekt på over 400 tonn.

Det er for tiden seks kosmonauter og astronauter om bord på ISS: tre russere, to amerikanere og en brite.

SE VIDEO: Slik er verdens rareste jobb

SE VIDEO: Astronaut tar en David Bowie i rommet

SE VIDEO: Svaret på spørsmålet du ikke tør stille

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus