Meny

Flyktninger preget stortingspresidentens 17. mai-tale

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vår nasjonale fortelling må ha rom for nye tilskudd, slo stortingspresident Olemic Thommesen fast i sin 17. mai-tale.

I talen, som tradisjonen tro ble holdt klokken 9 ved Christian Frederik-statuen på Eidsvolls plass utenfor Stortinget, snakket Thommesen blant annet om hva det vil si å være norsk.

– En gang diskuterte Arne Garborg og Bjørnstjerne Bjørnson om det å være norsk var spørsmål om nynorsk eller bokmål. I dag snakkes det 228 språk i Oslo, og diskusjonen er en annen, poengterte stortingspresidenten.

– Vår tids debatt må handle om hvordan vi lever sammen på en måte der vi tross forskjellighet bygger fellesskap rundt våre grunnleggende verdier, sa Thommesen og pekte blant annet på at i år er 51 flyktningfamilier invitert til å delta i borgertoget i Horten.

– Det handler ikke om å gå på akkord med det vi er stolte av i vårt eget samfunn. Det handler om å invitere inn og være åpen for at vårt eget kan bli enda bedre, sa stortingspresidenten.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus