Ny våpenhvile for Nagorno-Karabakh

Foto: Stringer / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Presidentene i Armenia og Aserbajdsjan ble mandag enige om en ny våpenhvileavtale i konflikten om utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aserbajdsjans Ilham Alijev og Armenias Serzj Sarkisian kunngjorde avtalen i en felles uttalelse etter samtaler med meklere fra USA, Russland og Frankrike. De to presidentene skal også gjenoppta den politiske dialogen.

– Presidentene gjentok sin støtte til våpenhvilen og til en fredelig løsning av konflikten. De er enige om en ny runde med samtaler i juni, hvor målet er å forhandle om en omfattende løsning, heter det i uttalelsen. Stedet for dette møtet er ikke fastsatt ennå.

Les også: Melodi Grand Prix: Armenia får EBU-advarsel

Møtet i Wien var det første siden det tidligere i år oppsto kamper mellom de to landene. Konflikten har forsuret forholdet mellom Armenia og Aserbajdsjan siden Karabakh erklærte uavhengighet mens Sovjetunionen knaket i sammenføyningene på slutten av 1980-tallet. Utbryterrepublikken er ikke internasjonalt anerkjent, men støttes av Armenia. Brorparten av innbyggerne i Karabakh er etniske armenere.

Les også: 13 drept i sammenstøt i Nagorno-Karabakh