Meny

Ny våpenhvile for Nagorno-Karabakh

Foto: Stringer / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presidentene i Armenia og Aserbajdsjan ble mandag enige om en ny våpenhvileavtale i konflikten om utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh.

Aserbajdsjans Ilham Alijev og Armenias Serzj Sarkisian kunngjorde avtalen i en felles uttalelse etter samtaler med meklere fra USA, Russland og Frankrike. De to presidentene skal også gjenoppta den politiske dialogen.

– Presidentene gjentok sin støtte til våpenhvilen og til en fredelig løsning av konflikten. De er enige om en ny runde med samtaler i juni, hvor målet er å forhandle om en omfattende løsning, heter det i uttalelsen. Stedet for dette møtet er ikke fastsatt ennå.

Les også: Melodi Grand Prix: Armenia får EBU-advarsel

Møtet i Wien var det første siden det tidligere i år oppsto kamper mellom de to landene. Konflikten har forsuret forholdet mellom Armenia og Aserbajdsjan siden Karabakh erklærte uavhengighet mens Sovjetunionen knaket i sammenføyningene på slutten av 1980-tallet. Utbryterrepublikken er ikke internasjonalt anerkjent, men støttes av Armenia. Brorparten av innbyggerne i Karabakh er etniske armenere.

Les også: 13 drept i sammenstøt i Nagorno-Karabakh

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus