Meny

Tenåring siktet for terrorplanlegging i Australia

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tenåring er pågrepet i Australia, siktet for å ha planlagt å utføre en nært forestående terrorhandling. Han risikerer fengsel på livstid.

18-åringen ble pågrepet i Sydney tirsdag etter at politi i en separat antiterroroperasjon gjennomsøkte boliger i Melbourne.

Tenåringen anklages av politiet for å ha vært på utkikk etter mulige steder i Sydney der han kunne utføre terrorangrep, og han skal ifølge siktelsen også ha forsøkt å skaffe seg skytevåpen.

18-åringen ble holdt igjen på flyplassen i Sydney i februar da han forsøkte å forlate landet for å dra til Syria og slutte seg til jihadist-grupper. På det tidspunktet hadde han allerede fått passet beslaglagt.

– Siden da har han blitt holdt under oppsikt av relevante myndigheter. I dag morges ble det besluttet å gripe inn for å hindre et nært forestående terrorangrep, heter det i en uttalelse fra australsk påtalemyndighet tirsdag ettermiddag.

Tenåringen, som er bosatt i Sydney, kan bli tiltalt for forberedelser til, eller planlegging av, en terrorhandling. Det har en øvre strafferamme på livstid i fengsel.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus