Meny

Oljearbeidere evakueres i Canada

Røyk fra brannen rundt fort McMurray gir svært dårlig luftkvalitet. Foto: Jason Franson / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 4.000 arbeidere ved 12 oljeanlegg nord for Fort McMurray i Canada er i ferd med å bli evakuert på grunn av en skogbrann som nærmer seg.

Noen hundre arbeidere ved mindre anlegg fikk evakueringsordre mandag, mens det gjøres forberedelser for å evakuere flere anlegg, opplyser førsteminister Rachel Notley i provinsen Alberta. Noen av oljearbeiderne blir igjen for å bistå i kampen mot flammene.

Kommunen Wood Buffalo sier evakueringsplanene handler om å ta sine forholdsregler. Brannen rykker 30 til 40 meter fram per minutt, og det er ventet at den vil spre seg seks kilometer i løpet av et par timer.

Tidligere advarte myndighetene og sa at luftkvaliteten i området rundt brannherjede Fort McMurray er så dårlig at det er farlig. Førsteminister Notley sier luftkvaliteten nå ligger på 38 på en skala som vanligvis bare går fra 1 til 10, der 10 regnes som helseskadelig.

Brannen som truer oljeanleggene, er den samme som startet for to uker siden og som førte til at over 80.000 innbyggere i Fort McMurray ble evakuert. Over 2.400 bygninger i byen er ødelagt av brannen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus