Trump tror ikke på godt forhold til Cameron

Donald Trump tror ikke han får et godt forhold til den britiske statsministeren David Cameron som har kalt hans forslag om å stenge muslimer ute, idiotisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det ser ikke ut som vi får noe særlig bra forhold. Jeg håper jo på det, men det ser ikke ut til at han er villig til å gå inn for det heller, sa Trump i et intervju med den britiske TV-kanalen ITV mandag.

Tidligere i år sa Cameron at Trumps forslag om å nekte alle muslimer adgang til USA var «splittende, idiotisk og rett og slett feil», og han har siden nektet å ta avstand fra kommentaren.

Les også: Trump og Ryan lover å samarbeide

Mandag gjentok statsministerens kontor i Downing Street at Cameron har sagt klart og tydelig fra om hva han mener om saken.

USA er Storbritannias nærmeste allierte, og politikere i begge land har alltid snakket om det spesielle forholdet mellom Storbritannia og USA.

Trump har tidligere også lagt seg ut med britene ved å påstå at deler av London er «så radikalisert at politiet er redd for sine egne liv». Den påstanden ble kalt latterlig av Londons daværende ordfører Boris Johnson.

Les også: Trump får støtte fra uventet hold

I mandagens intervju kritiserte Trump også den nyvalgte ordføreren Sadiq Khan som han sa hadde kommet med uhøflige kommentarer om ham.

Khan uttalte at Trumps plan om å stenge muslimer ute viser hans «kunnskapsløse syn på islam» og kunne gjøre begge land mindre trygge ved «å støte bort vanlige muslimer».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus