Donald Trump mener han ikke er dum og splittende

David Cameron har kalt Donald Trump for dum. – Jeg ikke dum, ok?, kontrer amerikaneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump har flere ganger blitt utsatt for kraftig kritikk for sine holdninger til muslimer, som kritikere har kalt diskriminerende og rasistiske.

Nå sier mangemilliardæren at han håper å kunne arbeide med den britiske statsministeren David Cameron, selv om Cameron har kalt ham dum og splittende.

– Det ser ut som vi ikke kommer til å ha et veldig godt forhold. Hvem vet, men jeg håper å ha et godt forhold til ham, sier Trump i et intervju med Good Morning Britain.

Les også: – Trump provoserer eliten bevisst

– Jeg ikke dum, ok?

Trump er ikke enig i karakteristikkene han har blitt utsatt for etter forslaget om å nekte muslimer innreise til USA.

– For det første er jeg ikke dum, ok? Jeg kan fortelle deg at jeg er stikk motsatt, sier han.

Og fortsetter:

– For det andre, når det gjelder at jeg er splittende, så tror jeg ikke at jeg er det. I motsetning til presidenten vår er jeg samlende, sier han i intervjuet.

Les også: Trump: – Ekstreme muslimer flommer inn i landet

– Frekke uttalelser

Londons nyvalgte ordfører Sadiq Khan (45) mener Trumps verbale angrep mot muslimer gjør verden til et mindre trygt sted å leve.

– Donald Trumps ignorante syn på islam kan gjøre våre land mindre trygge. Det risikerer å støte vanlige muslimer verden rundt og kastes dermed i hendene på ekstremistene, har han tidligere uttalt ifølge The Guardian.

Den skarpe kritikken faller Trump tungt for hjertet.

– Han kjenner ikke meg, har aldri møtt meg eller vet hvordan jeg er. Jeg synes det er noen frekke uttalelser, og jeg vil huske dem. Det er noen ekle uttalelser, sier han.

Personvernpolicy