USA: IS taper terreng både på nettet og på bakken

IS har erklært unntakstilstand i sin selverklærte hovedstad Raqqa. Her er et bilde tatt i byen i juni 2014. Foto: Reuters / NTB scanpix.
IS har erklært unntakstilstand i sin selverklærte hovedstad Raqqa. Her er et bilde tatt i byen i juni 2014. Foto: Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Ekstremistgruppa IS møtes med stadig sterkere ideologisk skyts fra sine fiender på nettet. Samtidig krymper gruppa militært, ifølge USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette perverse kalifatet krymper, slo den amerikanske toppdiplomaten Brian McGurk fast søndag. Han leder Obama-administrasjonens kamp mot den ytterliggående islamistgruppa.

– For hver eneste Twittermelding som er pro-daesh, er det nå seks meldinger som avslører løgnene og slår tilbake mot budskapet, sier McGurk.

Daesh er et hyppig brukt arabisk navn på gruppa.

Les også: Målet gjør Syria-risiko akseptabel, mener forsvarssjefen

Ifølge McGurk kjempes det for tiden en omfattende propagandakrig mot IS døgnet rundt. Selskaper som Facebook og YouTube er involvert, så vel som myndighetene i Jordan, Malaysia og De arabiske emirater.

Tidligere i år opplyste amerikanske myndigheter at de trapper opp cyberangrepene mot ekstremistgruppa.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus