Evakuerte får vende hjem etter bildekkbrannen

Innbyggerne i Sesena i Spania har fått lov til å vende tilbake til sine hjem etter at myndighetene har avblåst faren for giftig røyk fra bildekkbrannen nær den lille byen. Foto: Sergio Perez / Reuters / NTB scanpix
Innbyggerne i Sesena i Spania har fått lov til å vende tilbake til sine hjem etter at myndighetene har avblåst faren for giftig røyk fra bildekkbrannen nær den lille byen. Foto: Sergio Perez / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Innbyggerne i Sesena i Spania har fått lov til å vende tilbake til sine hjem etter at myndighetene har avblåst faren for giftig røyk fra bildekkbrannen nær den lille byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen, som førte til at innpå 10.000 mennesker evakuerte byen, har rast i 30 timer i en enorm fylling med bildekk utenfor Sesena.

Den regionale regjeringen i Castilla-La Mancha senket faregraden lørdag og tillot innbyggerne å returnere. De som vendte hjem, ble anbefalt å bruke munnbind når de oppholder seg utendørs.

Bakgrunn: Tusenvis evakueres fra enorm dekkbrann nær Madrid

Beboerne ble evakuert fredag ​​da en diger sky med sur og tykk svart røyk steg opp fra fyllingen med anslagsvis 110.000 tonn brukte dekk.

En talsmann for de lokale myndighetene sa at ilden var under kontroll, og at brannmannskapet regner med å ha slukket brannen helt i løpet av tre-fire dager.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus