Meny

Falsk «terrorangrep» skapte panikk blant Cannes-gjester

En politimann overvåker Cannes under årets filmfestival. Foto: Eric Gaillard (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hotellgjester fikk panikk da menn med hjelmer og militæruniformer stormet i land fra en speedbåt ved Hotel du Cap ikke langt fra Cannes.

Det opplyser fransk politi. Angrepet var imidlertid ikke ekte, men et PR-stunt satt i gang av det franske nettselskapet Oraxy. Flere Hollywood-stjerner bor på hotellet.

Hotellgjestene sier mennene var kledd som medlemmer av en «IS-lignende» militsgruppe, og et svart flagg vaiet fra båten de brukte.

Amerikanske J. R. Savet spiste på hotellets terrasse da båten brått dukket opp.

– Noen skrek, folk hoppet ut av stolene sine og beveget seg raskt mot området ved svømmebassenget. Det var ganske skremmende , sier han til Hollywood Reporter.

Hendelsen fant sted fredag, som var den første fredag den 13. siden terrorangrepene i Paris i november.

Terrorberedskapen i Cannes er svært høy. Oraxy, som skal være en markedsplass for de rike på nett, har ennå ikke kommentert saken. Politiet sier de involverte tidligere hadde forsøkt å ta seg inn i en forbudt sone rundt Cannes, men hadde blitt bortvist. Politistyrker har beslaglagt båten, men de medvirkende er ikke blitt formelt pågrepet. Påtalemyndigheten varsler imidlertid en streng reaksjon.

Les også: Woody Allen tok ikke notis av overgrepsspøk i Cannes

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus