Meny

Europol sender 200 etterforskere til flyktningpunkter

Europols vedtok torsdag å sende ut 200 antiterror-eksperter og andre etterforskere til særlig følsomme flyktningpunkter i Hellas og andre land. Foto: Solveig Vikene / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Europol vedtok torsdag å sende ut 200 antiterroreksperter og andre etterforskere til særlig følsomme flyktningpunkter i Hellas og andre land.

Etterforskerne rekrutteres fra nasjonale tjenester i EUs medlemsstater. Opptil 50 av dem vil avløse hverandre på viktige trykkpunkter i EUs ytre grense for å styrke sikkerhetskontrollen og identifisere mistenkte terrorister og kriminelle, heter det i en uttalelse fra Europols ledelse i Haag.

Den europeiske politiorganisasjonen sier at arbeidet også tar sikte på å bekjempe organiserte, kriminelle nettverk som driver med menneskesmugling.

Les også: Listhaug: – Asylsystemet i Hellas må styrkes

I løpet av de nærmeste dagene vil Europol oppfordre nasjonale myndigheter i medlemslandene til å plukke ut etterforskere. Politiorganisasjonen regner med å kunne sende ut de første tjenestemennene i slutten av juni. De vil først bli utplassert i Hellas. De andre stedene er for tiden under vurdering.

Europols direktør Rob Wainwright sier at avgjørelsen utgjør en betydelig forsterking av sikkerhetsarbeidet langs Europas yttergrenser, både overfor terrorister og kriminelle.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus