Europol sender 200 etterforskere til flyktningpunkter

Europols vedtok torsdag å sende ut 200 antiterror-eksperter og andre etterforskere til særlig følsomme flyktningpunkter i Hellas og andre land. Foto: Solveig Vikene / NTB scanpix
Europols vedtok torsdag å sende ut 200 antiterror-eksperter og andre etterforskere til særlig følsomme flyktningpunkter i Hellas og andre land. Foto: Solveig Vikene / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Europol vedtok torsdag å sende ut 200 antiterroreksperter og andre etterforskere til særlig følsomme flyktningpunkter i Hellas og andre land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskerne rekrutteres fra nasjonale tjenester i EUs medlemsstater. Opptil 50 av dem vil avløse hverandre på viktige trykkpunkter i EUs ytre grense for å styrke sikkerhetskontrollen og identifisere mistenkte terrorister og kriminelle, heter det i en uttalelse fra Europols ledelse i Haag.

Den europeiske politiorganisasjonen sier at arbeidet også tar sikte på å bekjempe organiserte, kriminelle nettverk som driver med menneskesmugling.

Les også: Listhaug: – Asylsystemet i Hellas må styrkes

I løpet av de nærmeste dagene vil Europol oppfordre nasjonale myndigheter i medlemslandene til å plukke ut etterforskere. Politiorganisasjonen regner med å kunne sende ut de første tjenestemennene i slutten av juni. De vil først bli utplassert i Hellas. De andre stedene er for tiden under vurdering.

Europols direktør Rob Wainwright sier at avgjørelsen utgjør en betydelig forsterking av sikkerhetsarbeidet langs Europas yttergrenser, både overfor terrorister og kriminelle.