Oxfam: Kyllingpakkere nektes toalettbesøk, må bruke bleier

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske arbeidere som pakker kyllingprodukter nektes rutinemessig toalettbesøk og blir tvunget til å bruke bleier mens de står ved samlebåndet, hevder Oxfam America i en ny rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I rapporten skriver den humanitære organisasjonen at de fleste av de 250.000 ansatte i sektoren blir hånet, ignorert eller truet med å bli sparket dersom de ber om å få gå på do.

– Arbeiderne sliter med å takle denne fornektelsen av et grunnleggende menneskelig behov. De må gjøre sitt fornødne mens de står ved samlebåndet. De bruker bleier for å kunne arbeide, heter det i rapporten.

Oxfam America siterte anonyme arbeidere ved Tyson Foods , Perdue Farms, Pilgrim Pride og Sanderson Farms, som mellom seg har 100.000 arbeidstakere og står for 60 prosent av produksjonen i den amerikanske kyllingsektoren.

Tyson, som er en av de største fjørfebedriftene i verden, sa i en uttalelse at de ikke ville «tolerere at noen som ber om å få gå på toalettet, blir nektet» i sine fabrikker.

– Vi tar disse anonyme påstandene på alvor, og selv om vi for øyeblikket ikke har noen beviser for at de er sanne, så vil vi undersøke dette for å forsikre oss om at vår holdning til toalettbesøk blir fulgt, het det.