Oxfam: Kyllingpakkere nektes toalettbesøk, må bruke bleier

Amerikanske arbeidere som pakker kyllingprodukter nektes rutinemessig toalettbesøk og blir tvunget til å bruke bleier mens de står ved samlebåndet, hevder Oxfam America i en ny rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I rapporten skriver den humanitære organisasjonen at de fleste av de 250.000 ansatte i sektoren blir hånet, ignorert eller truet med å bli sparket dersom de ber om å få gå på do.

– Arbeiderne sliter med å takle denne fornektelsen av et grunnleggende menneskelig behov. De må gjøre sitt fornødne mens de står ved samlebåndet. De bruker bleier for å kunne arbeide, heter det i rapporten.

Oxfam America siterte anonyme arbeidere ved Tyson Foods , Perdue Farms, Pilgrim Pride og Sanderson Farms, som mellom seg har 100.000 arbeidstakere og står for 60 prosent av produksjonen i den amerikanske kyllingsektoren.

Tyson, som er en av de største fjørfebedriftene i verden, sa i en uttalelse at de ikke ville «tolerere at noen som ber om å få gå på toalettet, blir nektet» i sine fabrikker.

– Vi tar disse anonyme påstandene på alvor, og selv om vi for øyeblikket ikke har noen beviser for at de er sanne, så vil vi undersøke dette for å forsikre oss om at vår holdning til toalettbesøk blir fulgt, het det.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus