Temer maner til samhold for å redde Brasil

Brasils fungerende president Michel Temer (75) presenterte torsdag sin regjering og beskrev den som nasjonens redning. Foto: Ueslei Marcelino / Reuters / NTB scanpix
Brasils fungerende president Michel Temer (75) presenterte torsdag sin regjering og beskrev den som nasjonens redning. Foto: Ueslei Marcelino / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brasils fungerende president Michel Temer (75) presenterte torsdag sin regjering og beskrev den som nasjonens redning etter at det er klart at president Dilma Rousseff skal stilles for riksrett og dermed er suspendert i et halvt år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin første tale til nasjonen sa Temer, Rousseffs tidligere visepresident og leder av sentrum-høyre-partiet PMDB, at landets politiske partier og folk har et umiddelbart behov for å samle seg slik at roen kan gjenopprettes.

– Dialog er det første skrittet for å få den økonomiske veksten tilbake, ved å styrke privat sektor og redusere statens innflytelse, sa han.

Les også: Rousseffs mulige arvtaker vil ikke stille til gjenvalg

I løpet av de neste seks månedene vil senatet undersøke påstandene mot Rousseff om budsjettriksing og deretter gjennomføre nok en avstemning. Det vil kreve to tredels flertall for å fjerne henne permanent fra presidentembetet. Den terskelen er allerede overskredet, i og med at 55 var for og 22 imot under torsdagens avstemning over om riksrettsprosessen skal fortsette. Det hadde vært tilstrekkelig med simpelt flertall.

Les også: Nye protester i Brasil etter Rousseff-grep

Rousseff har tømt kontoret sitt, men vil bo i den offisielle presidentboligen mens saken går sin gang. I en tale til nasjonen gjentok hun torsdag sin uskyld og stemplet riksrettsbeslutningen som et kupp.

– Jeg har kjempet hele mitt liv for demokratiet. Jeg trodde aldri at jeg måtte kjempe igjen mot et kupp i mitt eget land, sa Rousseff som har vært politisk fange og ble torturert under militærdiktaturet i Brasil.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus