Meny

500 evakuert etter kjemisk utslipp i Stockholm

Elleve personer ble skadd i forbindelse med et biokjemisk utslipp på forskningssenteret SCI Life Lab på Solna utenfor Stockholm torsdag. Foto: Janerik Henriksson (TT / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elleve personer er skadd og 500 evakuert i forbindelse med utslipp av kjemikalier ved en biokjemisk bedrift i Stockholm.

– Det er en gassulykke av en eller annen form. Det lukter kjemikalier, sier Sven-Erik Olsson i Stockholm-politiet til Aftonbladet.

Alarmen kom inn til svenske nødsentraler 12:13.

Han opplyser at de to som er skadd, behandles av ambulansepersonell.

Nå melder flere svenske medier at elleve personer skal ha kjent nummenhet i ansiktet.

– Først var det fire som søkte behandling, men etter det har syv til følt de samme symptomene, sier Albin Näverberg, pressetalsmann hos politiet, til Helsinborgs Dagblad.

Det er fare for eksplosjon på stedet, legger han til.

Branningeniør Mats Körner som er på stedet, sier til Aftonbladet det ikke lenger er fare for eksplosjon.

Bygningen ligger nær Karolinska-sykehuset og er på syv etasjer. Kjemikalielukt kan kjennes i tre av etasjene.

Nærmere 500 personer som arbeider i området, ble evakuert fra sine arbeidsplasser, og deler av bygningen er sperret av mens eksperter iført spesialdrakter gjennomsøker etasjene for å finne årsak til utslippet. Foreløpig er det ukjent hva slags utslipp det er snakk om.

Ifølge Aftonbladet skal det være snakk om toluen, en kjemisk forbindelse som er mye brukt som løsemiddel i maling, som er irriterende for luftveiene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus