Kinesisk avis ut mot britiske «barbarer»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Britiske medier er herjet av «barbarer» som ville ha nytte av en kinesisk leksjon i folkeskikk, skriver en statseid avis etter at dronning Elizabeth II kalte kinesiske embetsmenn «svært uhøflige».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannias dronning skapte overskrifter verden over etter at hun ble fanget opp på video da hun kom med bemerkningene overfor en politisjef under et hageselskap i Buckingham Palace.

Utspillet, som ble kjent onsdag, ble i utgangspunktet sensurert i stor grad i Kina, ifølge BBC.

Les også: Dronning Elizabeth omtalte kineserne som «svært uhøflige»

Torsdag beskylder imidlertid den statseide kinesiske avisen The Global Times britiske medier for å blåse hendelsen opp hinsides alle proporsjoner og oppføre seg som om opptakene er den «mest dyrebare skatten» noensinne.

– Vesten har i moderne tid tatt steget mot toppen og skapt en strålende sivilisasjon, men mediene deres er fulle av uvørne sladder-djevler som blotter sine hoggtenner, slår ut med klørne, er veldig narsissistiske og har like dårlig oppførsel som barbarer, skriver avisen.

– Gjennom å oppleve konstant eksponering for de 5.000 årene med kontinuerlig østlig sivilisasjon, tror vi at de vil gjøre fremskritt hva gjelder folkeskikk, heter det videre i teksten.