Brasils president tømte kontoret

Senatspresident Renan Calheiros (til høyre) ga sine kolleger en skjennepreken og ba dem kutte ut skravlingen fordi han ikke klarte å følge med på innleggene som ble holdt. Her i samtale med senator Aecio Neves. Foto: Ueslei Marcelino / Reuters / NTB scanpix
Senatspresident Renan Calheiros (til høyre) ga sine kolleger en skjennepreken og ba dem kutte ut skravlingen fordi han ikke klarte å følge med på innleggene som ble holdt. Her i samtale med senator Aecio Neves. Foto: Ueslei Marcelino / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mens riksrettsavstemningen sneglet seg av gårde i overhuset i Brasil, benyttet president Dilma Rousseff anledningen til å tømme sine kontorer, ifølge avisa O Estado de S. Paulo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisa skriver at Rousseff har pakket ned alle sine personlige eiendeler i sitt kontor i Planalto-palasset og sendt dem til presidentboligen. Ansatte ved kontoret sier at makuleringsmaskiner og dokumentskannere gikk «nonstop» onsdag.

Presidenten blir høyst sannsynlig suspendert i påvente av en riksrettssak, som senatet drøfter i en maratondebatt som var ventet avsluttet ved midnatt natt til torsdag.

Rousseff anklages for å ha pyntet på tallene i statsbudsjettet for å skjule regnskapshull i et valgår, men avviser påstandene og betegner prosessen mot henne som et kuppforsøk fra motstandere på høyresiden.

Les også: Rousseffs mulige arvtaker vil ikke stille til gjenvalg

Senatsleder Renan Calheiros ga sine kolleger en skjennepreken og ba dem kutte ut skravlingen fordi han ikke klarte å følge med på innleggene som ble holdt. Han minnet senatorene om at det lå en tung historisk vekt på den brasilianske forfatningen og understreket at verdens øynene var på dem.

Han oppfordret også til unngå den samme mangelen på anstendighet som oppsto da underhuset skulle stemme over riksrett i forrige måned. 17. april svingte representantene med bibler, avfyrte konfettikanoner og dedikerte sine stemmer til alt fra ufødte barnebarn til staten Israel og en strekning av en motorvei.

Les også: Rousseff søker støtte i FN

Personvernpolicy