Meny

Ny arrestbølge mot Sisi-kritikere i Egypt

Maskerte egyptiske sikkerhetsstyrker fotografert utenfor det egyptiske journalistforbundets lokaler i Kairo 4. mai, da journalister og tilhengere holdt en ny protest mot knebling av pressen og pågripelsene av journalister. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egypts myndigheter har slått brutalt ned på all kritikk i kjølvannet av vårens protester. Bare de siste ukene er 1.300 pågrepet, ifølge menneskerettsadvokater.

Arrestbølgen er blant de største på to år i Egypt, hvor titalls tusen politiske fanger fra før sitter bak lås og slå.

Sikkerhetsstyrkenes siste aksjoner, som rettes mot journalister og demonstranter så vel som advokater og kunstnere, ble utløst da egyptere i april trosset det rådende forbudet mot å demonstrere.

Gateprotestene i Kairo brøt ut da president Abdel Fattah al-Sisi besluttet å overgi to små øyer i Rødehavet til Saudi-Arabia.

Bare de siste tre ukene er nærmere 1.300 personer blitt pågrepet, ifølge menneskerettsadvokater. De fleste av dem er siden blitt sluppet fri, men 277 er formelt siktet og risikerer rettssak, opplyser advokaten Mohammed Abdel-Aziz.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus