46 mennesker reddet fra turistbåt på Great Barrier Reef

Alle de 46 passasjerene om bord i en turistbåt ble reddet etter at fartøyet tok fyr og sank på Australias Great Barrier Reef sent onsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Alle de 46 passasjerene om bord i en turistbåt ble reddet etter at fartøyet tok fyr og sank på Australias Great Barrier Reef sent onsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle de 46 passasjerene om bord i en turistbåt ble reddet etter at fartøyet tok fyr og sank i Australias Great Barrier Reef sent onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet opplyser at 19 av dem ble brakt til sykehus i Bundaberg og Gladstone for behandling. Ingen av dem skal være livstruende skadd.

De fleste av passasjerene var kinesiske turister, melder Nine Network TV.

Den 75 fot lange katamaranen Spirit of 1770 var på vei tilbake til landsbyen Seventeen Seventy i Queensland etter en dagstur til Lady Musgrave Island da det begynte å brenne i motorrommet. En halv time senere var alle passasjerer og hele mannskapet i redningsflåtene.

Landsbyen ble oppkalt etter det året da den britiske oppdagelsesreisende James Cook og hans mannskap på Endeavour gikk i land på strekningen av den australske østkysten.