Meny

46 mennesker reddet fra turistbåt på Great Barrier Reef

Alle de 46 passasjerene om bord i en turistbåt ble reddet etter at fartøyet tok fyr og sank på Australias Great Barrier Reef sent onsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de 46 passasjerene om bord i en turistbåt ble reddet etter at fartøyet tok fyr og sank i Australias Great Barrier Reef sent onsdag kveld.

Politiet opplyser at 19 av dem ble brakt til sykehus i Bundaberg og Gladstone for behandling. Ingen av dem skal være livstruende skadd.

De fleste av passasjerene var kinesiske turister, melder Nine Network TV.

Den 75 fot lange katamaranen Spirit of 1770 var på vei tilbake til landsbyen Seventeen Seventy i Queensland etter en dagstur til Lady Musgrave Island da det begynte å brenne i motorrommet. En halv time senere var alle passasjerer og hele mannskapet i redningsflåtene.

Landsbyen ble oppkalt etter det året da den britiske oppdagelsesreisende James Cook og hans mannskap på Endeavour gikk i land på strekningen av den australske østkysten.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus