Meny

Sanders tok West Virginia, full pott for Trump

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bernie Sanders vant Demokratenes nominasjonsvalg i West Virginia tirsdag. Donald Trump tok som ventet to stater – West Virginia og Nebraska.

Resultatet understreker den vanskelige posisjonen Hillary Clinton og Det demokratiske partiet er i. Den etablerte delen av partiet forsøker nemlig å rette blikket mot selve presidentvalget, men har foreløpig ikke en utpekt kandidat.

Amerikanske kommentatorer trakk fram at Clintons antikull-uttalelse i mars hjemsøkte henne under tirsdagens nominasjonsvalg i en delstat som er avhengig av gruveindustrien. Hun har i etterkant sagt at hennes kommentar om å stenge kullgruvene var «feilinformasjon».

Les også: Clinton irritert over Sanders i demokratisk debatt

Sanders har nå vunnet 19 delstater mot Clintons 23, men hun er mye nærmere enn Sanders i å sikre seg de 2.383 delegatene som kreves for å bli Demokratenes presidentkandidat.

Tross Sanders' seier, kan Clinton tape alle statene som gjenstår og fortsatt bli nominert, så lenge alle hennes støttespillere i partiet, kjent som superdelegater, fortsetter å støtte henne.

Clinton må vinne bare 14 prosent av delegatene og superdelegatene i de gjenstående valgene, og hun er fortsatt på vei til å bli nominert i begynnelsen av juni.

Les også: Sanders ligger etter, men er best likt

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus