Verdens planterike er truet, advarer botanikere

Britiske Royal Botanic Gardens advarte tirsdag om truslene mot verdens planteriket i den første globale rapporten i sitt slag som tar sikte på å trekke oppmerksomhet til arter som ofte blir oversett. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB scanpix
Britiske Royal Botanic Gardens advarte tirsdag om truslene mot verdens planteriket i den første globale rapporten i sitt slag som tar sikte på å trekke oppmerksomhet til arter som ofte blir oversett. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Britiske Royal Botanic Gardens advarer om truslene mot verdens planterike i den første globale rapporten i sitt slag som tar sikte på å trekke oppmerksomhet til arter som ofte blir oversett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten er utarbeidet av botanikere ved Kew Gardens' forskningssenter nær Richmond i Vest-London. Den botaniske hagen har en av verdens største samlinger av planter og blomster i sine veksthus og hager.

Les også: Antall arter på jorda kan være 1.000.000.000.000

«State of the World's Plants», som er på 80 sider og blir lagt ut på Kew Gardens' nettsted , er ment å bli en database og et globalt referansepunkt. Den vil bli publisert årlig og gi rom for sammenligninger for å bevare verdens planter.

– Dette har vært et svært omfattende arbeid ... Vi har hatt flere enn 80 forskere i sving for å dra dette i land, sier Steve Bachman, en av forfatterne bak rapporten.

Mer enn 391.000 arter av karplanter er blitt registrert over hele verden. Hvert år oppdages det rundt 2.000 nye arter, hovedsakelig i Australia, Brasil eller Kina.

Om lag 18.000 planter kan brukes medisinsk, noe over 5.500 er mat og rundt 3.000 er mat for dyr, går det fram av rapporten.

Personvernpolicy