North Carolina vil forsvare sin transpersonlov

Delstatsmyndighetene i North Carolina bøyer ikke av for pålegget fra sentrale myndigheter om å omgjøre den omstridte loven som tvinger transpersoner til å velge toalett etter biologisk kjønn. Her et skilt fra et hotell i Durham i delstaten som er satt opp i protest mot loven. Foto: Jonathan Drake / Reuters / NTB scanpix
Delstatsmyndighetene i North Carolina bøyer ikke av for pålegget fra sentrale myndigheter om å omgjøre den omstridte loven som tvinger transpersoner til å velge toalett etter biologisk kjønn. Her et skilt fra et hotell i Durham i delstaten som er satt opp i protest mot loven. Foto: Jonathan Drake / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Delstatsmyndighetene i North Carolina bøyer ikke av for pålegget fra sentrale myndigheter om å omgjøre den omstridte loven som tvinger transpersoner til å velge toalett etter biologisk kjønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I stedet valgte delstaten mandag å saksøke myndighetene – Obama-administrasjonen svarte med motsøksmål.

– Dette er ikke lenger et anliggende bare for North Carolina. Det er nå et nasjonalt anliggende, sa delstatens guvernør Pat McCrory, en republikaner som stiller til gjenvalg i november, på en pressekonferanse mandag.

Milliarder av dollar i statsstøtte til North Carolina, og en avgjørende beslutning om rekkevidden av landets sivile rettigheter, står på spill som følge av uenigheten.

Les også: North Carolina trues med kutt i statsstøtten

I forrige uke uttalte det amerikanske justisdepartementet at loven innebærer ulovlig kjønnsdiskriminering av transpersoner og ga McCrory frist til mandag til å si at han ville avslå å sette den ut i livet.

Guvernøren svarte med å saksøke myndighetene. Han begrunnet det med at loven bare gir fornuftige retningslinjer for personvern, og at justisdepartementet har gått langt utenfor sin rolle.

Les også: Springsteen avlyser konsert i protest mot «toalettlov»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus