Sør-Varanger varsler søksmål mot UDI

Fjellhallen i Kirkenes er ble i fjor brukt som transittmottak, men nå krangler UDI og kommunen om oppgjøret etter flyktningstrømmen i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Fjellhallen i Kirkenes er ble i fjor brukt som transittmottak, men nå krangler UDI og kommunen om oppgjøret etter flyktningstrømmen i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sør-Varanger kommune har sendt varsel om søksmål til Utlendingsdirektoratet (UDI i krangelen om oppgjøret for flyktningmottaket i idrettsanlegget Fjellhallen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tvisten står om 8,5 millioner kroner som UDI foreløpig nekter å betale. Neste skritt er stevning for retten, skriver iFinnmark.

– Partene står fortsatt såpass langt fra hverandre at vi fant det nødvendig å sende et slikt varsel, sier kommunens advokat, Ole G. Klevan til avisen.

UDI foreslo i sitt siste brev å mekle med advokater til stede i saken. Ordfører Rune Rafaelsen (Ap) har sagt til Finnmarken at det er uaktuelt å møte noen andre enn UDI-direktør Frode Forfang.

Uenigheten går blant annet på tilleggsavtaler som UDI mener de ikke har akseptert, samt investeringer som måtte gjøres før oppstart. UDI mener i tillegg at rot med registrering fra kommunens side gjør det umulig å ettergå hvor mange asylsøkere som faktisk var innom transittmottaket – og dermed hvor mye de skal betale.

UDI og Sør-Varanger kommune inngikk avtale om drift av Fjellhallen som transittmottak fra 24. september 2015 til 31. mars 2016, men mottaket hadde bare beboere fram til 11. november, og avtalen ble avsluttet ved nyttår.

Les også: UDI avlyser gigantisk asylmottak i Fredrikstad

Les også: Dialog skal hindre vold blant asylsøkere