Massegraver funnet i IS-områder i Irak

IS erobret Ramadi i mai etter at den irakiske regjeringshæren rømte, på samme måte som i Mosul. Først i desember ble byen gjenerobret med hjelp av amerikansk luftstøtte. Foto: Reuters / NTB scanpix.
IS erobret Ramadi i mai etter at den irakiske regjeringshæren rømte, på samme måte som i Mosul. Først i desember ble byen gjenerobret med hjelp av amerikansk luftstøtte. Foto: Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer enn 50 massegraver er funnet i områder i Irak som tidligere har vært kontrollert av ekstremistgruppen IS. Tre graver ble funnet på en fotballbane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jan Kubis, FNs spesialutsending for Irak, orienterte FNs sikkerhetsråd om funnene fredag.

– Mer enn 50 massegraver er oppdaget så langt i flere områder i Irak, sier han.

I Ramadi ble det 19. april på en fotballbane funnet tre graver med levninger etter til sammen 40 personer. IS erobret Ramadi i mai 2015 etter at den irakiske regjeringshæren rømte. Først i desember ble byen gjenerobret med hjelp av amerikansk luftstøtte.

Kubis opplyser at den humanitære situasjonen for Iraks befolkning er forverret og nærmere en tredel, over 10 millioner mennesker, trenger øyeblikkelig hjelp. Dette er en dobling siden i fjor.

Han advarer om at ytterligere to millioner risikerer å bli fordrevet i løpet av året på grunn av krigshandlingene til ekstremistgruppen IS.

Les også:

Etterretningssjef mener IS kan utføre «Paris-angrep» i USA

Australias mest ettersøkte jihadist drept i Nord-Irak

Syria fordømmer Norges nye IS-oppdrag