Trump vil samle Republikanerne

Donald Trump vinker til støttespillere i Trump Tower i New York etter at rivalen Ted Cruz trakk seg fra kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB scanpix
Donald Trump vinker til støttespillere i Trump Tower i New York etter at rivalen Ted Cruz trakk seg fra kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump lover å samle Det republikanske partiet etter en opprivende nominasjonskamp som nå ser ut til å være over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Guvernør John Kasich kastet inn håndkleet onsdag, og da har ikke Trump flere utfordrere igjen i kampen om å bli partiets presidentkandidat.

– Nå skal vi samle partiet, lovet Trump i et intervju med TV-stasjonen Fox News allerede før det ble klart at Kasich var ute av dansen.

Les også: Partileder: – Vi må samle oss bak Trump

Trump er overbevist om at han kan slå Hillary Clinton, som etter all sannsynlighet blir Demokratenes kandidat, i presidentvalget til høsten.

Foreløpig har hun et betydelig forsprang på meningsmålingene, og de fleste eksperter tror hun vil vinne valget. Men mange advarer mot å avskrive Trump, som i begynnelsen av nominasjonskampen ble antatt å ha minimale sjanser.

– Jeg og mange andre tok feil av Trumps evne til å skaffe seg oppslutning og overleve i valgkampen, erkjenner professor og USA-ekspert Ole Moen overfor NTB.

Les også: Ber Trump slutte å spille Stones-sanger

Les også: Trump med cruskontroll på nominasjonen