Mann skutt og drept av politiet i Sverige

Det var i en leilighet i denne gaten i Uppsala sentrum at en kvinne ble knivstukket mandag. Politiet innledet en dramatisk jakt på gjerningsmannen, som ble skutt og drept i forbindelse med pågripelsen.
Det var i en leilighet i denne gaten i Uppsala sentrum at en kvinne ble knivstukket mandag. Politiet innledet en dramatisk jakt på gjerningsmannen, som ble skutt og drept i forbindelse med pågripelsen. Foto: Tina Remius Strömberg/tt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann som var mistenkt for drapsforsøk, døde av skadene han fikk da politiet skjøt ham under en stor politiaksjon i Uppsala i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under jakten på mannen ble minst to politifolk skadd, ifølge nyhetsbyrået TT. Politiet skjøt mannen i forbindelse med pågripelsen mandag ettermiddag. Samme kveld opplyser politiet at mannen døde av skadene etter å ha blitt brakt til sykehus.

Et vitne har fortalt til lokale medier at han hørte tre skudd som ble avfyrt under pågripelsen.

Den dramatiske politiaksjonen skjedde da politiet fikk melding om at en kvinne hadde blitt knivstukket i en leilighet i Uppsala sentrum, rundt sju mil nord for Stockholm. Hun ble brakt til sykehus, og politiet startet jakten på den mistenkte gjerningsmannen.

I forbindelse med pågripelsen fikk en politibetjent knivskader i en skulder, opplyser politiet. Også en annen politibetjent som deltok i søket etter den mistenkte gjerningsmannen, ble skadd, skriver TT.

Kvinnen som ble knivstukket, hadde ifølge politiet en relasjon til gjerningsmannen.