Fransk politi jaget flyktninger fra provisorisk leir

Artikkelen fortsetter under annonsen

Store politistyrker fjernet i morgentimene mandag rundt 1.350 flyktninger og migranter fra en provisorisk teltleir ved en metrostasjon nord i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ryddingen av leiren foregikk ifølge myndighetene uten større bråk, og mange av beboerne i leiren virket nærmest fornøyd over å bli busset til andre og forhåpentligvis bedre boforhold.

Teltleiren ved metrostasjonen Stalingrad nord i den franske hovedstaden er ryddet og fjernet to ganger tidligere, men har dukket opp igjen gang på gang.

En opptelling søndag kveld viste at det oppholdt seg rundt 500 i leiren, men da politiet ankom for å kjøre bort beboerne, viste det seg å være 1.350 der. De fleste kom fra Afghanistan og Sudan.

– Vi er glade for å dra herfra, sa 24 år gamle Moustafa fra Afghanistan, som hadde leiren som hjem i over en måned.

– Det var slåsskamper her hver eneste kveld, forteller han.

Myndighetene ber de som oppholdt seg i den provisoriske teltleiren om å søke asyl i Frankrike.

– De som ikke søker asyl, eller som oppfører seg dårlig her, vil bli utvist. Det er ikke rom for uorden og kaos i Frankrike, sier den franske stats representant i Paris-regionen, Jean-François Carenco.

Nærmere 80.000 søkte om asyl i Frankrike i fjor, men landet har opplevd langt mindre tilstrømming av asylsøkere og migranter enn det mange andre europeiske land har gjort.