USA krever stans i angrepene på Aleppo

USAs utenriksminister John Kerry (bildet) ber partene i Syria gjeninnføre en våpenhvile for hele landet. Arkivfoto: Brendan McDermid / Reuters / NTB scanpix
USAs utenriksminister John Kerry (bildet) ber partene i Syria gjeninnføre en våpenhvile for hele landet. Arkivfoto: Brendan McDermid / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA la lørdag fram et krav om at syriske regjeringsstyrker stanser angrepene mot byen Aleppo, der flere hundre sivile er drept den siste uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kravet kom i forkant av at utenriksminister John Kerry reiser til Genève for videre samtaler om konflikten i Syria. Hele fredsprosessen henger for tiden i en tynn tråd, blant på grunn av de fortsatte angrepene mot nettopp Aleppo.

Kerry snakket på telefon med både FNs Syria-utsending Staffan de Mistura og lederen for den største syriske opposisjonsgruppen lørdag.

– Ministeren har gjort det klart at det å få en slutt på volden i Aleppo og gå tilbake til en varig, landsomfattende våpenhvile er øverste prioritet, sier talsmann John Kirby om telefonsamtalene Kerry hadde med FN-utsending Staffan de Mistura og lederen for Syrias viktigste opposisjonsgruppe lørdag.

Regjeringen i Syria har i helgen innført to midlertidige våpenhviler, mens byen og provinsen Aleppo er ikke omfattet av disse. Det har vært kraftige angrep mot Aleppo med over 200 drepte sivile den siste tiden. Også et sykehus, som drives med støtte fra Leger Uten Grenser, ble bombet. Over 50 personer, inkludert minst seks leger, ble drept.

Anas al-Abdeh, som leder den største opposisjonsgruppen Syrias nasjonalkoalisjon (SNC) sier til AFP i Istanbul at muligheten for en politisk løsning i Syria står i fare.