Meny

Serbiske demonstranter krever omtelling

Serbias statsminister Aleksandar Vucic sikret gjenvalg, men ultranasjonalister raser over at en høyreekstrem gruppering falt ut av nasjonalforsamlingen. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et tusentall høyreorienterte serbere krevde lørdag omtelling etter forrige ukes valg da det viste seg at en ultranasjonalistisk gruppering falt under sperregrensa på 5 prosent.

De sinte demonstrantene samlet seg foran valgkommisjonen i sentrum av Beograd, der de beskyldte regjeringen for valgfusk fordi koalisjonen Dveri-DSS falt ut av nasjonalforsamlingen.

Statsminister Aleksandar Vucic, som ønsker at Serbia skal bli medlem av EU, vant valget med stor margin. 48,24 prosent var omtrent det samme hans parti fikk ved forrige valg i 2014.

Det syntes først som Dveri-DSS så vidt ville berge sine plasser i nasjonalforsamlingen, men da 99.45 prosent av stemmene var talt opp, hadde partiet bare 4,99 prosent.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus