Meny

Corbyn i hardt vær grunnet bråk om antisemittisme

Labour-leder Jeremy Corbyn. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen for britiske Labour, Jeremy Corbyn, er under press i forbindelse med påstander om antisemittisme i partiet.

Corbyn har satt i gang en gransking av mulig rasisme etter at ledende partimedlemmer og tidligere London-ordfører Ken Livingstone er suspendert, blant annet for å ha koblet Hitler til sionismen.

– Det er ikke rom for antisemittisme eller andre former for rasisme i Labour eller andre steder i samfunnet. Vi skal sørge for at alle minoriteter kan føle seg hjemme i partiet, sier Corbyn.

Bråket startet for alvor da parlamentsmedlem Naz Shah ble suspendert av partiet i påvente av en gransking av påstander om at hun har delt antisemittiske poster i sosiale medier. I et forsvar for Shah, sa Livingstone at kritikk av israelsk politikk ble forvekslet med antisemittisme. Livingstone påpekte også at Hitler etter valget i 1932 ønsket å flytte jødene til Israel.

– Han støttet sionismen, før han ble fullstendig gal og drepte seks millioner jøder, sa den profilerte eksordføreren. Han la til at han i sine 40 år i partiet aldri hadde hørt noen si noe antisemittisk, selv om han hadde hørt krass kritikk av Israel.

Stemningen rundt Labours forhold til konflikten i Midtøsten har vært spent helt siden Corbyn ble valgt til partileder i fjor høst, tross motstand fra flere av partiets parlamentsmedlemmer. Han har fått kritikk for å snakke positivt om Hamas og Hizbollah og for å ha møtt representanter for de to organisasjonene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus