Meny

Amerikansk hangarskip får ikke besøke Hongkong

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kina har avvist en forespørsel om å la det amerikanske hangarskipet USS Stennis og dets følgeskip å besøke Hongkong, opplyser Pentagon.

– Vi fikk nylig beskjed om at skipene ikke får lov til å besøke havnen i Hongkong, Vi har en lang tradisjon for vellykkede besøk – inkludert USS Blue Ridge, som er der nå – og vi regner med at den tradisjonen vil fortsette, sier talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet, kommandørkaptein Bill Urban.

Det er ikke kjent hvorfor USS Stennis ikke får gå inn til Hongkong, men tonen mellom USA og Kina er skjerpet i forbindelse Kinas territorielle krav i Sør-Kinahavet. Urban sier det er første gang siden 2014 at amerikanske marinefartøy er nektet adgang til Hongkong.

En talsmann for Kinas utenriksdepartement sier godkjenning av flåtebesøk avgjøres fra sak til sak «i tråd med prinsippet om suverenitet og spesifikke omstendigheter».

Tidligere i måneden seilte hangarskipet i nærheten av et omstridt område der Kina har utvidet og bygget på skjær og rev.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus