Meny

Rousseffs mulige arvtaker vil ikke stille til gjenvalg

Brasils visepresident Michel Temer. Foto: Ueslei Marcelino / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ligger an til å overta presidentembetet i Brasil dersom Dilma Rousseff blir stilt for riksrett, sier han ikke vil stille til valg når Rousseffs periode går ut i 2018.

Visepresident Michel Temer sier han ville støttet et forslag om å forby gjenvalg som statssjef i Brasil. I dag velges landets president for fire år, med mulighet for gjenvalg i ytterligere én periode. Etter fire års pause, kan en kandidat velges til ytterligere en periode som president.

Temer kom med sin uttalelse i et TV-intervju torsdag, og lokale medier mener det er et forsøk på å appellere til landets største opposisjonsparti, sosialdemokratene.

Fredag godtok dommer Sergio Moro, som leder etterforskningen av korrupsjon i det statlige oljeselskapet Petrobras, tiltalen mot Joao Santana, en politisk markedsføringsekspert som har hjulpet Rousseff å vinne to valg.

Både Santana og kona er tiltalt for korrupsjon og hvitvasking av penger. Sakskomplekset rundt Petrobras omtales ofte som verdens største korrupsjonssak.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus